Erhvervsrettet forkursus - køkken – modul 1

Særligt tilrettelagt kursus for ufaglærte, med ønsket om afklaring, ordinær uddannelse eller job i køkkenbranchen

Formål

Forløbets formål er at give indsigt i forskellige køkkentyper og opgaver, i almen fødevarehygiejne og fagtermer, med henblik på at søge job eller uddannelse indenfor fødevarebranchen.

Opnåede kompetencer afprøves og beskrives i samarbejde med en virksomhed.

Der er mulighed for kompetenceafklaring for deltagere, der har praktisk erfaring fra branchen med henblik på kompetencevurdering /merituddannelse.

Forløbet kan kombineres med almen opkvalificering i dansk og matematik eller FVU.


* Certificering inden for almen fødevarehygiejne er udgået pr. 1. november 2014 jævnfør fødevarestyrelsens hjemmeside.

Indhold

  •       Smiley-ordningen
  •       Relevant fødevarelovgivning
  •       Kritiske kontrolpunkter
  •       Egenkontrolprogram
  •       Identifikation af kritiske punkter i forskellige fødevareproduktioner
  •       Kendskab til bakterier og vira
  •       Fødevarekendskab i forhold til opbevaring og holdbarhed
  •       Værktøjer, rengøring og ergonomi
  •       Tilberedningen af fødevarer


Holdforløb  

Holdene etableres ved minimum 10 deltagere.

Varighed
8 uger + 4 til 13 ugers praktk

Sted
Ishøj Daghøjskole /relevante virksomheder