Mad til børn – modul 2

Kurset er en overbygning til vores køkkenkursus eller kan anbefales for deltagere, der har praktiske erfaringer med madlavning.

Formål

Kursets formål er at kvalificere ufaglærte deltagere til at kunne tage job i daginstitutionskøkkener igennem indsigt i produktion af mad til børn og ud-fra et sundheds-, ernæringsmæssigt og fødevarehygiejnisk perspektiv.

Opnåede kompetencer afprøves og beskrives i samarbejde med en virksomhed.

Der er mulighed for kompetenceafklaring for deltagere, der har praktisk erfaring fra branchen med henblik på kompetencevurdering /merituddannelse.

Indhold

  •       De 10 kostråd
  •       Børns næringsbehov
  •       Kostpolitik
  •       Kostplan børnehave
  •       Kostplan vuggestue
  •       Børn med særlige kostbehov
  •       Sundhed
  •       Hyggeligt og sundt
  •       Økologisk- og klimavenlig mad
  •       Fødevarehygiejne og egenkontrol

Holdforløb

Holdene etableres ved minimum 10 deltagere.


Varighed
4 uger + 4 til 13 ugers praktik

Sted
Ishøj Daghøjskole /relevant virksomhed